Hvad er Styrkeløft?

Styrkeløft er en styrkesport, hvor udøverne konkurrerer i tre discipliner, squat, bænkpres og dødløft. Der findes i dag 2 konkurrence typer inde for styrkeløft, den ene er 3-kamp, hvor udøveren skal udføre 3 løft i hver af disciplinerne, den anden er en enkeltdisplien i bænkpres.


Squat:

Ved squat, tager udøveren stangen ud fra stativet og op på ryggen/skuldrene, derefter træder de tilbage, her udfører de et "squat" hvor de går ned i knæ, efterfølgende rejser de sig op i en strakt stilling. Ved squat skal udøveren ned i en godkendt dybde, som er når folden ved hoften er under knæleddet.

Bænkpres:

Ved bænkpres, ligger udøveren på bænken. Stangen føres fra strakte arme ned til brystet, og tilbage i strakte arme. Her er det vigtigt at udøverens fødder er flade på jorden, samt at hoved, skuldrene og ballerne rører bænken under hele løftet.

Dødløft:

Ved dødløft, tager løfteren fat i stangen og løfter den op indtil han/hun står med både knæ og ryg i en udstrakt stilling. Vægten skal sættes tilbage på gulvet i en rolig og kontrolleret bevægelse.

Konkurrencer

Til konkurrencer, skal udøveren udføre 3 løft for hver disciplin, dette vil sige et total af 9 løft inde for 3-kamp og 3 løft inde for enkeltdisciplin bænkpres. Inden for hver af disciplinerne er der en række regler som udøverne skal følge.